Richting winter! De donkere dagen voor kerst zijn hier in Italië de donkere maanden voor kerst geworden want we hebben als sinds eind september grijs en nat weer. Verder mopperen we niet, het leverde sprookjesachtige beelden op en het is een fantastisch jaar voor de witte truffel, maar we hadden toch iets vaker de zon willen zien.
Qua druiven (en later dus wijn) hebben we alleen maar goede verhalen gehoord van de wijnboeren die we hebben gesproken de afgelopen maanden. 2018 wordt ondanks het koude en natte voorjaar een jaar om rekening mee te houden en zal mooie wijnen opleveren.
De rust is inmiddels weergekeerd in de velden, een enkele boer heeft zijn wijngaarden al winter-klaar gemaakt maar het echte werk speelt zich op dit moment voornamelijk af in de cantina waar de wijnen worden gefermenteerd en later, afhankelijk van de wijn, te rusten wordt gelegd in groot en klein hout, staal of beton.
Al met al daalt de relatieve rust van de winter dus langzaam over de Langhe neer, de laatste stuiptrekkingen van het toerisme vinden plaats in de weekenden en ook het truffelfeest in Alba loopt op zijn eind.
Tijd voor een groot glas Barolo en een knapperend haardvuurtje!
    18-11-2018 11:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.